Hur går ett domänköp till?

Att köpa ett domännamn på Kvalitetsdomäner.se är väldigt simpelt. En domänöverlåtelse av en .se-domän går i regel snabbt och är utan krusiduller. Medan en överlåtelse av en .com-domän innehåller något fler steg. En .com-domän blir dessutom låst för flytt under 60 dagar när domänen fått ny ägare.

Trygg och säker domänöverlåtelse

1. Vi börjar med att skapa ett avtal (om så önskas).
2. Sen kommer vi överens om betalningsmetod, till exempel Payson eller Swish.
3. När betalningen är klar så behöver jag dina personuppgifter för ett konto hos webbhotellet Loopia där domänen administreras.
4. Överlåtelse av domännamnet startas omgående efter att ovan steg är klara och du har domänen i din ägo oftast inom en till tio dagar. Loopia kommer skicka ut mejl med instruktioner som det bara är att följa.
5. Klart!

Hantering av personuppgifter

Vid köp av ett domännamn behöver jag personuppgifter till dig som privatperson eller företag för att kunna genomföra en domänöverlåtelse. Dessa raderas så snart dealen är i hamn.

Gör din research innan du köper ett domännamn

När det kommer till domänförsäljningar så finns det många oseriösa aktörer ute på nätet. Domänhandel är och har alltid varit en speciell business. Så se till att du gör din research innan du slår till på ett domännamn. Gör din research även innan du gör domänaffär med mig.

1. Kontrollera först att domänen som du vill köpa pekar mot Kvalitetsdomäner.se genom att skriva in domännamnet i din webbläsares adressfält.
2. Kontrollera sen att uppgifterna som presenterats här för vald domän stämmer. Detta kan du göra på Internetstiftelsen för .se och .nu-domäner eller ICANN för en .com-domän. Mina personuppgifter är anonyma eftersom domänerna är registrerade privat.

Vill du ha mer detaljer kring domänköp? Hör av dig!