Tips inför ditt domänval

Ditt domännamn är navet i din och ditt företags digitala närvaro. Utan ett riktigt bra och noga genomtänkt domänval försvåras dina chanser att bli framgångsrik online.

Valet av domännamn är bland dom svåraste valen man står inför innan man ska ta sitt företag online eller om man ska starta upp en onlinebusiness från scratch. Ibland blir namnvalet klockrent. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig och man måste försöka hitta ett nytt namn.

Att tänka på innan du gör ditt domänval

Behöver du ett nytt domännamn bör du för det första försöka gå efter en .com eller en .se-domän. Vill du uppfattas som professionell så ska du satsa på någon av dessa toppdomänerna. Det är dom två som flest svenskar känner till.

Sen så behöver ditt namn vara lätt att stava, enkelt att uttala och ha en positiv innebörd. Tänk på att din domän är det första som dina kunder ser och det är din domän som dina kunder ska vilja prata om och sprida vidare till sina vänner. Ta inspiration från andra framgångsrika företag i Sverige. Det är vanligt att företag använder sig av ett smakfullt svenskt eller engelskt ord som sitt företagsnamn.

Till sist behöver du hålla namnet så kort som möjligt. Ett långt domännamn som är flera ord blir svårt att minnas och får dessutom svårt att nå igenom bruset online. Så stick ut från dina konkurrenter med ett vanligt ord som ditt domännamn.

Spar tid i ditt sökande efter ett domännamn

Kvalitetsdomäner.se hittar du domäner som noga valts ut för att passa olika företag och organisationer. Varje domän är ett vanligt förekommande ord som många människor känner igen och har en relation till. Ta gärna en titt i domänportföljen och kika om någon av domänerna passar din identitet och verksamhet.