Domäninspiration

Finn inspiration bland svenska företag, organisationer och internetaktörer och deras val av domännamn. Många entreprenörer väljer ett svenskt eller engelskt ord under .com eller .se för att få en unik och intressant digital identitet.

Samtliga i listan kan nog skriva under på hur otroligt viktig deras domännamn är för identiteten, verksamheten och synligheten. Med ett noga genomtänkt domänval blir domännamnet ett starkt varumärke. Ta en titt och inspireras.

Svenska entreprenörers val av domännamn

Doktor.se
Doktor.se erbjuder digital vård. Det absolut bästa domännamnet i sin nisch. Behöver man hjälp av en läkare och inte har möjlighet att gå till en vårdcentral så vet man vad man erbjuds när man knappar in Doktor.se. Tydligt domänval utan några frågetecken vad webbplatsen innehåller.

Godmorgon.com
Vem har inte smakat någon av juicerna från God Morgon? Ett väletablerat och roligt val av varumärke. Drick juice på morgonen så du får en god morgon.

Hallon.se
Hallon är en mobiloperatör som erbjuder surf under 3:s nät. Hallon.se är ett spännande, uppfriskande och nytänkande val av domännamn. Omöjligt att glömma, omöjligt att stava fel och alla kan uttala det.

Hem.com
Stockholmsbaserade Hem Design studio erbjuder designmöbler och heminredning under ultrapremiumdomänen Hem.com. Kommentarer överflödiga.

Hem.se
Halmstads Energi och Miljö (HEM) erbjuder elavtal till privatpersoner och företag under domänen Hem.se. Ett mycket smart val av domännamn.

Lakrits.se
Det Jordbrobaserade företaget Haupt Lakrits säljer Lakrits under det bästa valet för någon som säljer lakrits. Nämligen Lakrits.se. Det blir inte mer tydligt för någon som vill köpa Lakrits online.

Mat.se
Mat.se är en matbutik på nätet som även erbjuder matkassar och recept. En uppstickare bland dom gamla matbutikerna med den lilla skillnaden att Mat.se har det bästa domännamnet i nischen.

Blev du inspirerad?

Ta en titt i domänportföljen och se om du hittar ditt nästa digitala varumärke.